Zápis ze stravovací komise září 2020

25.09.2020

Dne 17.9.2020 proběhla zářijová stravovací komise.  Porjenávané body si můžete přečíst níže: 


Informace, připomínky, stížnosti a náměty

- Jídelny a kuchyně:

- platební terminály v jídelnách a v kantýně byly počátkem záři nainstalovány - postupně se začínají využívat

- hygienická pravidla v jídelnách a kantýně nadále platí - roušky pro zaměstnance Tevy při vstupu i pro zaměstnance Compass Group při výdeji stravy - v zázemí kuchyně není potřeba - zařízení jsou od sebe dostatečně vzdálená - v kantýně mezi přechody ze skladu do kantýny je potřeba mít roušku včetně výdeje

- přestože jsou neustále hygienická omezení, bylo dohodnuto, že od 1.10.2020 bude v omezeném rozsahu obnoven teplý bufet - výdej za sklem - kuchař bude na požádání strávníků nabírat sortiment z teplého bufetu a talíř bude poté u pokladny zvážen

- pochvala za thajskou kuchyni ve dnech 2. a 3. září 2020

- pokud bude možnost, tak Compass Group zajistí další akci ještě do konce tohoto roku - tentokrát vaření s Ondrou Slaninou (kuchař z pořadu Kluci v akci)

- stížnost na poloviční porci dne, kdy byly v nabídce švestkové knedlíky - celá porce byla 3 knedlíky a poloviční pouze 1 knedlík - poloviční porce by měla být dělitelná dvěma - společnost Compass Group při další akci přislíbila nápravu

- převažování porcí - o převážení porce masa nebo přílohy může strávník kdykoliv požádat, obsluha mu musí vyhovět, chovat se vstřícně a dle standartních hygienických pravidel

- stížnost, že u hovězí svíčkové s knedlíkem došlo hovězí maso a bylo nahrazeno vepřovým - někteří strávníci si všimli, že obsluha vydávala 2 - 3 kousky masa a tím byl v pozdějším čase výdeje nedostatek hovězího masa - obsluha musí dodržovat váhové množství masa u daného jídla (100 g masa v syrovém stavu), obsluha bude poučena

- vzhledem k tomu, že někteří strávnici mají pocit, že u jídla se 100 g masa v syrovém stavu, je toto množství pro ně nedostačující, bude zpracována kalkulace na 1,5 porce a tato bude strávníkům nabízena

- v jídelně na NOSD se občas stává, že chybí omáčka nebo strouhaný sýr apod. - pokud mají strávníci o daný druh jídla zájem, musí nějakou dobu počkat, než se nedostatkový sortiment do jídelny přiveze - nepřipravuje se na NOSD, ale v kuchyni, která se nachází v objektu 61 a řidič chybějící sortiment musí převést - jídelna na NOSD je určena pouze k výdeji jídla

- stížnost na nedostatečné umývání tácků - je potřeba lépe tácky umývat a také je občas nechat umýt v myčce - společnost Compass Group slíbila nápravu

- ze strany Tevy doporučeno provádět větší úklid zázemí, aby nedocházelo k ucpání kanalizace apod.

- pokud se v jídelním lístku objeví specifický název pokrmu (např. Aténské vepřové ragú), uvádět přesnější složení pokrmu, aby strávníci měli informaci, co pokrm obsahuje

- společnost Compass Group ukončila spolupráci se společností Coca-Cola, která zvyšuje ceny svých produktů a nově podepsala smlouvu se společnosti Pepsi-Cola a Kofola - v nabídce nyní budou produkty těchto společnosti - v létě i čepovaná kofola

- Kantýna:

o objevil se problém, že obsluha odmítá nakrájet salám v ranních hodinách (cca mezi 7 - 8 hodinou) - zjištěno, že tento problém přetrvává i během dne - obsluha bude poučena, že salám je potřeba nakrájet v kteroukoliv hodinu během otevírací doby kantýny

o pochvala za vajíčkový salát a bulharskou pomazánku, které si Compass Group připravuje v rámci vlastní výroby

o opětovná stížnost na vysoké ceny za zboží, které je prodáváno v kantýně - znovu zdůrazňujeme, že se jedná o doplňkový prodej, kde se ceny odrážejí od cen dodavatelů - společnost Compass Group u některého sortimentu snížila marži, aby cena byla pro zákazníky příznivější

o kantýnu nelze pronajmout jiné společnosti z důvodu malého prostoru, kde není možné zřídit sociální zázemí pro obsluhu a také z důvodu spolupráce mezi kuchyní a kantýnou - prodej obědů pro externí firmy

Důležité upozornění:

Dne 28. září 2020, kdy je státní svátek, bude kantýna uzavřena - ranní i odpolední provoz.