Zápis ze stravovací komise únor 2019
Datum : 21.02.2019
Členové komise : P.Lindovská, Z.Šromová, M.Šoltysová, P.Mezenská, R.Šípek, J.Harazim, J.Zemánek
Přítomni : TEVA : P.Lindovská, R.Šípek, Z.Šromová, P.Mezenská, Z.Luksová,
J.Harazim, J.Zemánek
Aramark : M.Pospíšilová, J.Hloušková Prokopová, J.Jakeš
Na vědomí : TEVA : M.Šoltysová, R.Šípek, Z.Luksová, M.Mucha, R.Szrajber, Z.Šromová, P.Mezenská, J.Harazim,J.Zemánek
Aramark : M.Pospíšilová, J.Kršek, J.Hloušková Prokopová
Nové informace, připomínky, stížnosti a náměty:
- představen nový člen SK - zástupce za ekonomický úsek - pí Petra Mezenská
- v měsíci únoru 2019 došlo k poklesu vydaných porcí obědů (průměr 683), ale i večeří v porovnání s měsícem leden 2019 (průměr 733) - viz Příloha č. 1 - návrh společnosti Aramark je zrušit alespoň výdej nerentabilních večeří - Teva tento krok nedoporučuje z důvodu změny směnnosti na NOSD od 1.4.2019 - je možnost, že počet vydaných porcí večeří se zvýší
- zaměstnanci Tevy nejsou spokojeni s kvalitou uvařených jídel - byl předpoklad, že v rámci zúženého sortimentu a zvýšení ceny, bude jídlo připravováno s větším důrazem na kvalitu (jednou je špenát zahuštěný větším množstvím mouky a podruhé moc řídký, dále zaměstnancům Tevy se zdá, že při zvýšené ceně jsou porce menší, apod.)
- zástupci Aramarku s tímto názorem nesouhlasí - jídla jsou standardně připravována dle receptur, jsou zařazována hlavně oblíbená jídla nebo složitější jídla, na která nebyl dostatečný čas, když nabízený sortiment byl větší - pokud dojde k vydání problematické porce, je potřeba tuto situaci řešit ihned v jídelně nebo když se strávníkům zdá, že porce hmotnostně neodpovídá, je možno požádat o převážení
- v současné době, kdy je řešeno v médiích problematické polské hovězí maso, byli zástupci Aramarku požádáni o certifikát o původu hovězího masa používaného v provozovně Tevy - certifikát jsme obdrželi, používané hovězí maso je v pořádku - viz Příloha č. 2
- dne 6.2.2019 byl v TB nabízen bramborový knedlík s uzeninou a špenát - některým zaměstnancům se nelíbila cena jednoho knedlíku (160 g za 36,64 Kč) a některým také kombinace se špenátem
- zástupci Aramarku sdělili, že bramborové těsto je váhově těžší včetně uzeniny, takže cena je odpovídající
- nabízený špenát byl změnou oproti pravidelně nabízenému zelí
- dne 15.2.2019 byly v nabídce špagety, v jejichž struktuře byly černá místa
- zástupci Aramarku si fotografii závadných špaget vyžádali a budou řešit tento problém s dodavatelem - ze struktury je vidět, že vada není na straně Aramarku, ale dodavatele
- ve dnech 21. a 22.2.2019 přijel na provozovnu Aramarku v Tevě indický kuchař(p. Suresh Kumar Negi) připravit typická jídla indické kuchyně (Chicken tikka masala a Rogan josh) - změnu zaměstnanci přivítali, jídlo bylo chutné a počet vydaných porcí byl přes 300
- od 1.2.2019 došlo ke změně vydávání polovičních porcí za 60 % ceny celkové částky, což vyvolalo velkou nespokojenost mezi strávníky
- změna nastala po zjištění, že poloviční porce po celou dobu provozování stravovacích služeb společností Aramark je vykládána jako celá porce masa bez přílohy, což bylo po celou dobu dle vyjádření Aramarku špatně - poloviční porce je polovina masa a polovina přílohy, nikoliv jen celá porce masa - proto došlo k napravení situace - nová cenová kalkulace viz Příloha č. 3
- nesrovnalost mezi informacemi Aramarku a informacemi na TevaNetu - bohužel zástupci společnosti Aramark ani Facility Management Tevy nemají možnost tyto změny na TevaNetu provést - je nutno požádat IT oddělení, za což se FM omlouvá - nestihli jsme o vložení této změny požádat
- stížnost na nekvalitu umytých příborů v jídelně NOSD - v průběhu měsíce prosince 2018 byla v zázemí jídelny na NOSD nainstalována nová dvoukomorová myčka, která měla zlepšit kvalitu umytého nádobí - v lednu jsme obdrželi pochvalu, že nadobí, sklenice apod. jsou čistější, nyní opět stížnost na nekvalitu - bude požádána firma, která myčku instalovala, o kontrolu provozuschopnosti
- požadavek zástupce SK za Tevu, zda by smažený květák s bramborem mohl být zařazen i do běžné hlavní nabídky jako M1 - bezmasý pokrm - společnost Aramark tuto variantu zváží
- předána pochvala za mrkvový zákusek připravený společností Aramark a také za zeleninové placičky, které měly přiměřené množství mouky a nebyly mastné
- po dlouhé době FM požádalo společnost Aramark o přepočítání příborů a podání informace na příští SK
- p. Roman Šípek informoval SK o návštěvě zástupci globálního IFM a JLL dne 26.2.2019, kde by měl být jednatelům prezentován záměr a představa spolupráce Tevy se společností JLL ve vybraných oblastech
- ve stejném termínu 26.2.2019 má společnost Teva navštívit i vedení Aramarku
- v průběhu zpracování zápisu ze SK došlo k důležitému rozhodnutí, kdy vedení Aramarku dalo společnosti Teva výpověď z poskytování stravovacích služeb, a to ke dni 31.5.2019
Zapsala: 01.03.2019
Pavla Lindovská
příloha č.1 - Počty vydaných porcí za únor 2019:
Příloha č. 2 - Certifikát o původu hovězího masa:
Příloha č. 3 - Nové nastavení polovičních porcí apod.
INFORMACE
1/2 porce M 2 50 g masa v syrovém stavu + ½ gramáž přílohy
1/2 porce M 5 75 g masa v syrovém stavu + ½ gramáž přílohy
60% z ceníkové ceny
Pouze maso z M 2, 5 cena za celý pokrm
Bez masa z M 2, 5 (omáčka + příloha)
cena za bezmasý pokrm
Příloha M 1, 2, 5 (brambory, rýže, hranolky apod.)
30,- Kč /porce
Možno záměny přílohy mezi M 1, 2, 5 bez doplatku
Nelze zaměňovat přílohy mezi jednotlivými menu a teplým bufetem.
1 ks vejce navíc k M1 8,- Kč