Stravovací komise září 2023

15.09.2023

Dne 14.9.2023 se uskutečnila první schůzka stravovací komise s novým poskytovatelem stravovacích služeb firmou La Fresca.

Na začátku  jednání  bylo vysvětleno, proč se tyto schůzky konají, co se na nich řeší, jak jsou informace distribuovány mezi zaměstnance apod.

Společnost La Fresca uvedla, že současným manažerem provozovny ve společnosti Teva je pan Jakub Škrobánek .

Dále se řešily provozní záležitosti:

Jídelny a kuchyně:

  • společnost La Fresca požádala o zakoupení dalších gastronádob – je více komponentů k jednotlivým menu a současný stav je nedostatečný – bude řešeno nákupem přes FM
  • v současné době je i nedostatek příborů – objednáno přes FM
  • společnost La Fresca by měla zájem o zakoupení nové multifunkční pánve – zkrátí dobu přípravy jídel a také ušetří množství spotřebované energie – společnost Teva požádá o cenovou nabídku a případný nákup bude řešen
  • společnost La Fresca uvedla, že v jídelně na obj. OSD je problém s chlazením – pro zaměstnance Tevy, kteří tráví v jídelně na obědě cca 30 minut, to není takový problém, ale zaměstnancům poskytovatele stravovacích služeb, kteří se musejí pohybovat nad ohřívacími vanami cca 4 hodiny (a dodržovat teplotu vydávaných pokrmů), nebo trávit čas v myčce nádobí, to je velký zdravotní problém – je zde hodně horko – snad tuto situaci vyřeší současné chladnější počasí, ale pro další období se touto skutečností bude společnost Teva zabývat – chlazení je totiž potřeba přednostně pro výrobní části tohoto objektu
  • stejný problém s vyšší teplotou byl vysloven i společností Delikomat – výdejní automaty umístěné před jídelnou v obj. OSD jsou ohroženy teplotou v uzavřené chodbě – může dojít k výpadku chladícího zařízení v automatu a také k znehodnocení nabízeného sortimentu (bagety apod.)
  • požadavek členů SK na lepší prezentaci jídelníčků na MyTeva – upravit font písma (výraznější), zároveň zvýraznit i font písma na obrazovkách v jídelnách
  • pochvala za chutné, kvalitní nabídky stravování novou stravovací společností – jídla jsou připravována z kvalitních a čerstvých surovin – hovězí maso nebo kuřecí prsa nebyly v posledních měsících vůbec v nabídce, pokud ano, tak jako specialita šéfkuchaře za vysokou cenu, jídlo je velice dobře dochuceno – tyto ohlasy jsou z mnoha oddělení napříč společností Teva (výroba nebo kanceláře)
    • společnost La Fresca informovala, že sjednala mnoho smluv s regionálními dodavateli (maso, pečivo apod.) – společnost Teva tuto aktivitu přivítala
    • na základě sjednaných smluv s regionálními dodavateli bude společnost La Fresca prezentovat výrobky těchto dodavatelů formou ochutnávek
    • rovněž společnost La Fresca bude do konce tohoto roku připravovat různé druhy gastroakcí – řízkobraní apod. – zaměstnanci budou vždy o těchto akcích předem upozorněni – letáky nebo prostřednictvím pana Raszky
    • členy SK požádáno o snížení teploty čaje – v současné době je teplota příliš vysoká
    • vyjádřena pochvala za zaměstnance, kteří mají bezlepkovou dietu – z nabídky je možno si bez problémů vybrat a jídlo je velice chutné
    • pochvala za možnost nabírat si samostatně polévku a doplnit jí množstvím nudlí dle vlastní potřeby – pouze někteří zaměstnanci si toho nevšimli, stejně tomu bylo i při nabídce boršče, kde vedle byla umístěna gastronádoba se zakysanou smetanou – zaměstnanci si musí zvyknout na tuto změnu nabídky
    • dotaz člena SK – proč je bezmasé jídlo za 74,- Kč a proč není možno si v rámci stravovacího příspěvku společnosti Teva zakoupit hlavní jídlo včetně polévky - vzhledem ke zvyšování cen vstupních surovin, energiím apod. byl již v rámci VŘ na nového poskytovatele stravovacích služeb vysloven požadavek na bezmasé jídlo v ceně 74,- Kč, což je minimální výše příspěvku zaměstnavatele na stravování, tato částka je rovněž součástí sjednané Smlouvy o poskytování stravovacích služeb
    • poloviční porce – nový poskytovatel stravovacích služeb bude poskytovat poloviční porce pouze u jídel, kde je to možné – nelze poskytnout poloviční porci např. u svíčkové, kde nelze plátek masa rozdělit na polovinu
    • v posledních dnech se zvýšil počet strávníků, kteří využívají možnosti se stravovat v jídelnách a využívají příspěvku zaměstnavatele na teplé jídlo – bylo zaznamenáno, že počet vydaných porcí se v posledních dnech pohybuje přes 700 porcí/den, v minulém týdnu to bylo dokonce v jednom ze dnů 846 porcí
    • pochvala za halušky s brynzou, které byly v nabídce tento týden
    • zaměstnanci společnosti Teva a také obsluha pokladen neměla přesnou informaci ohledně plateb za teplý bufet – pokud si zaměstnanec z teplého bufetu vezme na talíř pouze přílohu (brambory, rýži, zeleninu) zaplatí částku 13,46 Kč/100 g, pokud si zaměstnanec vezme z teplého bufetu přílohu a maso, zaplatí vždy vyšší částku, a to 35,- Kč/100 g, a je jedno, zda to bude mít na jednom talíři nebo samostatně na dvou talířích

    Kantýna:

    • ceny v kantýně se moc nesnížily, ale přesto bylo zjištěno, že v kantýně je nabízeno mnoho zboží domácí výroby společnosti La Fresca – vyslovena pochvala za kvalitní nabídku chlebíčků, zákusků, sladkých pohárků apod. – když se bude blížit expirace, bude toto zboží nabízeno za poloviční cenu
    • některým zaměstnancům chybí určitý sortiment zboží, na který byli zvyklí u původního poskytovatele – Cola bez cukru, kefír apod. – je možno požádat obsluhu, aby zařadili tento typ sortimentu do nabídky
      • postupem času bude možno si objednat i výrobky z domácí cukrářské produkce pro osobní potřebu
      • požadavky na pohoštění pro návštěvy – nutno požádat cca 2 – 3 dny před plánovanou akcí na e-mail manažera provozu – Jakub Škrobánek – kontakt uveden na MyTeva
      • ve dnech 28. září 2023 bude kantýna zcela uzavřena – státní svátek